Oświadczenie zarządu klubu Korona S.A.

Poniżej publikujemy treść oświadczenia oraz jego oryginał:

Z początkiem lipca rozpoczynamy  kolejny sezon rozgrywek Ekstraklasy.

Korona S.A. przystępuje do sezonu 2019/2020 mając stabilne wsparcie Akcjonariuszy Spółki, głównego sponsora firmy Suzuki Motor Poland, sponsora Premium firmy Lewiatan i wielu innych, bardzo istotnych w naszej działalności partnerów.

Nowe umowy związane z prawami telewizyjnymi i marketingowymi wypracowane przez spółkę Ekstraklasa S.A. oraz rozwijający się sukcesywnie Klub Biznesu Korona S.A. pozwala optymistycznie prognozować kolejne miesiące naszej działalności.

Zarząd Korona S.A. dołożył wszelkich starań, aby kadra I drużyny była ukształtowana przed rozpoczęciem okna transferowego, co pozwoli  kadrze szkoleniowej optymalnie przygotować drużynę do rozgrywek w nowym sezonie.

Zakończenie sezonu 2018/2019 to czas podsumowań i ocen, którym podlegają osoby zarządzające spółką, piłkarze, trenerzy i wszyscy pozostali pracownicy spółki.
Naturalnym procesem w spółce są zmiany personalne obejmujące drużynę, sztab szkoleniowy i pracowników. Zgodnie ze strukturą organizacyjną klubu zarząd podlega ocenie rady nadzorczej, a wszyscy pozostali pracownicy, zawodnicy i trenerzy podlegają ocenie zarządu.

Zmiany personalne mają jeden podstawowy cel, którym jest poprawa funkcjonowania klubu.
Zazwyczaj najwięcej emocji, co jest zrozumiałe, wzbudzają zmiany w kadrze I drużyny,  niemniej jest to proces nieodzowny. Zawodnicy, którzy nie spełniają oczekiwań zarządu, sztabu szkoleniowego, ale również większości kibiców muszą szukać dla siebie innej ścieżki kontynuacji kariery piłkarskiej.
Podobne decyzje w stosunku do zawodników zarząd podejmuje w sytuacji, gdy oceni oczekiwania finansowe zawodników jako nieadekwatne  do poziomu sportowego.

Zarząd kieruje prośbę, przede wszystkim do lokalnych mediów, wyrażoną również w trakcie spotkania Przewodniczącego Rady Nadzorczej p. Dirka Hundsdörfera z dziennikarzami, aby tych prostych i jasnych  zasad funkcjonowania spółki  nie postrzegali w kategoriach sensacji, poddawanych bezkrytycznym ocenom.  Krytyka jest jak najbardziej potrzebna, ale pod warunkiem, że jest obiektywna i konstruktywna. W przeciwnym razie trudno wskazać cel, jaki przyświeca naszym dziennikarzom sportowym.

W przekonaniu, że całej naszej lokalnej społeczności, a w szczególności kibicom naszego klubu zależy na stabilnym rozwoju Korony, budowaniu dobrego wizerunku klubu, co przekłada się również na promocję naszego miasta zapraszamy na mecze w kolejnym sezonie piłkarskim i życzymy wielu pozytywnych sportowych emocji.

Prezes Zarządu Korona S.A.

Krzysztof Zając

Właściciel
Sponsor główny
Sponsor premium
Sponsor techniczny
Przedsiębiorca uzyskał subwencję finansową w ramach programu rządowego „Tarcza Finansowa 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm”, udzieloną przez PFR SA.

Szanowni Państwo, w związku z rozpoczęciem obowiązywania od dnia 25 maja 2018 r. przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, tzw. RODO) uprzejmie informuję, że Korona S. A., wdrożyła i stosuje zasady przetwarzania danych osobowych wynikające z tego aktu prawnego. W związku z tym – jeżeli jest Pani/Pan osobą fizyczną i korzysta lub zamierza skorzystać ze świadczonych przez nas usług jako konsument – uprzejmie prosimy o zapoznanie się z aktualną wersją Polityki prywatności naszego portalu w zakładce "Klub". W razie jakichkolwiek wątpliwości w zakresie przetwarzania Państwa danych osobowych lub ewentualnego naruszenia Państwa prawa do prywatności prosimy o kontakt korona.sa@korona-kielce.pl. Nasza strona używa plików cookies w celu ułatwienia Państwu korzystania z naszego serwisu i w celach statystycznych. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce zapoznaj się z polityką cookies. Korona S. A. Polityka prywatności i cookies Akceptacja