Sponsor Miasto Kielce

Integracja w kuchni - piłkarze Korony Kielce gotują!

Święta zawsze kojarzą się z rodzinnym stołem, pysznymi potrawami, zapachem aromatycznych przysmaków unoszącym się w domu, ciepłem, a także gronem przyjaciół, rodziny i serdecznych ludzi wokół. Ta niepowtarzalna atmosfera sprawia, że zacieśniają się relacje, a wspólne spędzone chwile pozostają w naszych sercach na długo.

W takim serdecznym klimacie, w towarzystwie bliskich osób, przy wspólnym stole spędzili czas piłkarze oraz sztab szkoleniowy Korony Kielce. O wyśmienitą oprawę oraz kulinarne specjały, zadbało Studio Kulinarne Domowa Spiżarnia - partner biznesowy Korona Biznes Klub.

 

Wspólne gotowanie w formie profesjonalnych warsztatów kulinarnych, stanowiło doskonałą okazję do integracji drużyny, zapoznania się rodzin, rozmowy o tradycjach kulinarnych z różnych stron świata. Piłkarze pod czujnym okiem mistrzów kulinarnych z Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy  - Krzysztofa Zamczyka i Roberta Golisa, wspólnie przygotowali przepyszny krem dyniowy oraz  risotto z kurkami.

 

Było bardzo smacznie i miło, a doskonała atmosfera sprzyjała zacieśnianiu więzi między zawodnikami. Wierzymy, że znajdzie to odzwierciedlanie na boisku, a mecze w rundzie wiosennej smakować będą jak dobrze przygotowana, doprawiona potrawa.

 

 

Serdecznie zapraszamy Firmy jak  również osoby indywidualne do spędzenia czasu w sposób twórczy i nietuzinkowy w Studio Kulinarne Domowa Spiżarnia. To niedawno powstałe na mapie Kielc miejsce, oferuje zupełnie nowy, wartościowy pomysł na integrację pracowników, czy udany wieczór z przyjaciółmi lub rodziną.

Oferowane przez studio warsztaty kulinarne, prowadzone są przez wykwalifikowanych kucharzy i pasjonatów gotowania.

 

Zachęcamy do przygotowania według przepisu mistrzów, wspaniałej, rozgrzewającej zupy dyniowej, doskonałej na zimowy sezon.

 

 

Krem z dyni

 

Składniki:

 

  • dynia 1 sztuka
  • marchewka 3 sztuki
  • ziemniaki 3 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • olej 3 łyżki
  • bulion warzywny 1 litr
  • papryczka chili 1 sztuka
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona szczypta
  • imbir mielony szczypta
  • sól morska do smaku
  • pestki dyni prażone do posypania

 

 

Przygotowanie:

 

  • Obrać i pokroić w kostkę dynię, ziemniaki i marchewkę
  • W garnku rozgrzać olej z chili, dodać przeciśnięty przez prasę czosnek, zeszklić, dodać pozostałe, pokrojone składni, przesmażyć 3 minuty 
  • Zalać bulionem. Dodać szczyptę soli
  • Zmiksować zupę na krem, dodać pieprz i gałkę muszkatołową oraz imbir
  • Krem z dyni podawać z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni

 

Smacznego 😊

 

 

W Domowej Spiżarni już od dawna wiemy, że domowe smakuje najlepiej, dlatego chętnie podzielimy się swoją wiedzą nie tylko z zakresu gotowania, ale również przetwórstwa, serowarstwa, wędliniarstwa, kiszenia, robienia nalewek i piwa.

Serdecznie zapraszamy!”

 

www.studio.domowaspizarnia.pl

 

Cała galeria dostępna jest TUTAJ

Strefa sponsora

Partner strategiczny
Sponsor główny
Sponsor premium
Sponsor techniczny
Dostawca usług medycznych
Sponsorzy
Partnerzy
Patroni medialni
Zamknij
Zamknij
Zamknij

Szanowni Państwo, Nasza strona używa plików cookies w celu ułatwienia Państwu korzystania z naszego serwisu i w celach statystycznych. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Aby dowiedzieć się o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce zapoznaj się z polityką cookies Polityka prywatności Akceptacja