Integracja w kuchni - piłkarze Korony Kielce gotują!
Święta zawsze kojarzą się z rodzinnym stołem, pysznymi potrawami, zapachem aromatycznych przysmaków unoszącym się w domu, ciepłem, a także gronem przyjaciół, rodziny i serdecznych ludzi wokół. Ta niepowtarzalna atmosfera sprawia, że zacieśniają się relacje, a wspólne spędzone chwile pozostają w naszych sercach na długo.
W takim serdecznym klimacie, w towarzystwie bliskich osób, przy wspólnym stole spędzili czas piłkarze oraz sztab szkoleniowy Korony Kielce. O wyśmienitą oprawę oraz kulinarne specjały, zadbało Studio Kulinarne Domowa Spiżarnia - partner biznesowy Korona Biznes Klub.
Wspólne gotowanie w formie profesjonalnych warsztatów kulinarnych, stanowiło doskonałą okazję do integracji drużyny, zapoznania się rodzin, rozmowy o tradycjach kulinarnych z różnych stron świata. Piłkarze pod czujnym okiem mistrzów kulinarnych z Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy - Krzysztofa Zamczyka i Roberta Golisa, wspólnie przygotowali przepyszny krem dyniowy oraz risotto z kurkami.
Było bardzo smacznie i miło, a doskonała atmosfera sprzyjała zacieśnianiu więzi między zawodnikami. Wierzymy, że znajdzie to odzwierciedlanie na boisku, a mecze w rundzie wiosennej smakować będą jak dobrze przygotowana, doprawiona potrawa.
Serdecznie zapraszamy Firmy jak również osoby indywidualne do spędzenia czasu w sposób twórczy i nietuzinkowy w Studio Kulinarne Domowa Spiżarnia. To niedawno powstałe na mapie Kielc miejsce, oferuje zupełnie nowy, wartościowy pomysł na integrację pracowników, czy udany wieczór z przyjaciółmi lub rodziną.
Oferowane przez studio warsztaty kulinarne, prowadzone są przez wykwalifikowanych kucharzy i pasjonatów gotowania.
Zachęcamy do przygotowania według przepisu mistrzów, wspaniałej, rozgrzewającej zupy dyniowej, doskonałej na zimowy sezon.
Krem z dyni
Składniki:
- dynia 1 sztuka
- marchewka 3 sztuki
- ziemniaki 3 sztuki
- czosnek 3 ząbki
- olej 3 łyżki
- bulion warzywny 1 litr
- papryczka chili 1 sztuka
- gałka muszkatołowa Prymat mielona szczypta
- imbir mielony szczypta
- sól morska do smaku
- pestki dyni prażone do posypania
Przygotowanie:
- Obrać i pokroić w kostkę dynię, ziemniaki i marchewkę
- W garnku rozgrzać olej z chili, dodać przeciśnięty przez prasę czosnek, zeszklić, dodać pozostałe, pokrojone składni, przesmażyć 3 minuty
- Zalać bulionem. Dodać szczyptę soli
- Zmiksować zupę na krem, dodać pieprz i gałkę muszkatołową oraz imbir
- Krem z dyni podawać z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni
Smacznego 😊
„W Domowej Spiżarni już od dawna wiemy, że domowe smakuje najlepiej, dlatego chętnie podzielimy się swoją wiedzą nie tylko z zakresu gotowania, ale również przetwórstwa, serowarstwa, wędliniarstwa, kiszenia, robienia nalewek i piwa.
Serdecznie zapraszamy!”
Cała galeria dostępna jest TUTAJ